Legyen Ön is részese Magyarország élen járó kukoricamalma és kukoricatermékek gyártója sikerének a Budapesti Értéktőzsdén!
Legyen részese a fenntartható és egészségesebb jövőnek! 

Részvényjegyzés 2023. június 1. és 23. között a Forgalmazók bankfiókjaiban.


A JEGYZÉS LEZÁRULT


2023. június 23-án eredményesen zárult a CIVITA részvények meghosszabbított jegyzése.

Köszönjük a bizalmat annak a több mint száz befektetőnek, akik hisznek a CIVITA-ban, CIVITA részvényt jegyeztek
és akiket Részvényesként köszönthetünk!

2023. június 12.

A mai napon a kukorica alapú élelmiszereket gyártó Civita Group Nyrt. közzétette, hogy a 2 milliárd forint értékben tervezett tőkebevonásra nyilvános ajánlattétel keretében felajánlott részvényeinek jegyzési időszakát meghosszabbítja 2023. június 23. 12:00 óráig.

A hosszabbítás okáról Vaszkó Gábor, a Civita Group Nyrt. igazgatóságának elnöke elmondta, hogy a jegyzési időszak kezdete, június 1. napja egybeesett a megtakarításokra váratlanul kivetett szocho adóról és a befektetési alapokat érintő új szabályozásról szóló rendeletek kihirdetésével. Az új rendeletek átmenetileg bizonytalan tőkepiaci hangulatot okoztak. Erre reagálva a Kibocsátó meghosszabbította a jegyzési időszakot az MNB által jóváhagyott Tájékoztatóban megjelölt módon. A zavart a piacon szerencsére észlelte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és magyarázó tájékoztatót adott ki június 6-án, amelyben részletezte, hogy az új szabályok a kamatjövedelemre vonatkoznak és kiemelte, hogy a tőzsdei részvények mentesek a szocho fizetési kötelezettség alól. A nyilvánosan kibocsátott részvényeket nem érintik az új szabályok. Ezt az egy hetes edukációs időszakot a Civita Group a jegyzési időszak hosszabbításával pótolja. A cégcsoport vezetősége bízik abban, hogy a kezdeti sokkot kiheverték a befektetők és most már megkérdőjelezhetetlen, hogy szabályozott piacra bevezetett tőzsdei részvényeket, így a Civita Group új részvényeit nem érintik az új szabályok.

A CIVITA részvények forgalmazói

„Az UniCredit, mint Vezető forgalmazó megtiszteltetésnek érzi, hogy aktívan támogathatja Magyarország egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó és kukorica termékek gyártójának részvénykibocsátását, és egyben hozzájárulhat a hazai értékpapír piac fejlődéséhez.” 

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. és a MBH Bank Nyrt. forgalmazóként („Forgalmazók”) járnak el a Civita Group Nyrt. („Kibocsátó”) részvényeinek nyilvános forgalomba hozatalával kapcsolatban. A tájékoztatóval kapcsolatban a Forgalmazók nem tettek a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény 29. § (2) bekezdése szerinti felelősségvállaló nyilatkozatot. 

A Tájékoztatóért és annak kiegészítéséért kizárólag a Kibocsátó vállalt felelősséget.

A részvényjegyzés részletes feltételei és a befektetési döntés meghozatalához szükséges további információk a CIVITA részvények nyilvános forgalomba hozatalával és szabályozott piacra való bevezetésével kapcsolatos, a Magyar Nemzeti Bank H-KE-III-222/2023. számú határozatában jóváhagyott tájékoztatóban és a Magyar Nemzeti Bank H-KE-III-231/2023. számú határozatában jóváhagyott 1. számú kiegészítésben részletesen megismerhetőek. 

A jelen tájékoztatás reklámnak minősül. A Kibocsátó részvényeinek nyilvános forgalomba hozatalával kapcsolatban a Kibocsátó által készített Tájékoztató és annak 1. számú kiegészítése elérhető a Befektetőknek menüpont alatt a Közzétételek résznél, továbbá a Vezető Forgalmazó www.unicreditbank.hu/civitaipo, a Társforgalmazó www.bankholding.hu, a Budapesti Értéktőzsde http://bet.hu és a Magyar Nemzeti Bank https://www.kozzetetelek.hu című honlapján. 

A Tájékoztató és annak 1. számú kiegészítésének jóváhagyása nem jelenti a felajánlott részvények jóváhagyását. Felhívjuk a befektetők figyelmét, hogy befektetési döntésük meghozatala előtt olvassák el a Tájékoztatót és annak 1. számú kiegészítését, hogy teljes mértékben megértsék befektetési döntésük potenciális kockázatait és előnyeit.

Számlanyitási és jegyzési folyamat

Ha Önnek nincs a Forgalmazó bankok egyikénél vezetett fizetési- és értékpapírszámlája, akkor a részvényigényléssel egy időben is megnyithatja számláját személyesen a kijelölt fiókjaiban, a megfelelő szerződés megkötése után a Forgalmazó bank hatályos üzletszabályzatában és díjjegyzékében (kondíciós listája) foglalt feltételek szerint.

Új fizetési számlát igényelhet online is a Forgalmazó bankok weboldalán keresztül www.unicreditbank.hu oldalon vagy a www.mbhbank.hu oldalon. Az online számlanyitási folyamat során a weboldalon és videó hívásban történő azonosítás segítségével Önnek egy lakossági fizetési számla kerül megnyitásra.

Ha kérdése lenne a számlanyitással kapcsolatban, szakértő munkatársak készséggel állnak az Ön rendelkezésére az UniCredit Banknál a +36 1 325 3272 telefonszámon, illetve az MBH Banknál a 06 80 350 350 vagy 06 1 373 3399 telefonszámok egyikén.

Amennyiben nincs még értékpapírszámlája az Forgalmazó bankok egyikénél sem, kérjük, hogy fáradjon be személyesen egyik kijelölt bankfiókba, vagy a még gyorsabb ügyintézés érdekében javasoljuk a fióki időpontfoglalást telefonon vagy online csatornákon! A Forgalmazók munkatársai készséggel segítenek Önnek a számlanyitásban.

Foglaljon időpontot online a Forgalmazó bankok weboldalán keresztül www.unicreditbank.hu oldalon vagy a www.mbhbank.hu oldalon.

Időpontfoglalás vagy kérdés esetén hívja az UniCredit Banknál a +36 1 325 3272 telefonszámot vagy az MBH Banknál a 06 80 350 350 vagy 06 1 373 3399 telefonszámok valamelyikét.

Amennyiben már van a Forgalmazó bankok valamelyikénél vezetett értékpapírszámlája, lépjen kapcsolatba online, telefonon vagy személyesen a bankárjával, és adja le részvényjegyzési igényét a Jegyzési nyilatkozat kitöltésével. Ebben tüntesse fel a jegyezni kívánt részvények darabszámát és azok maximum árral számított ellenértékét. Kérjük vegye figyelembe, hogy az engedélyezett Tájékoztató alapján az igényelt részvények darabszáma öszázzal osztható kell hogy legyen.

Önnek gondoskodni kell arról, hogy a maximum árral és az Ön által jegyezni kívánt részvények darabszámának szorzatával megegyező összeg a Forgalmazó bankok egyikénél vezetett számláján a Jegyzési nyilatkozat megtételével egyidejűleg rendelkezésre álljon.

Letölthető dokumentumok

A CIVITA Csoport

Millásreggeli podcast – miért tol mindenkit az állam állampapírba, új családi cég a tőzsdén –
2023. június 2., péntek 8 – 9 óra


„A természet azt mondta, hogy stop, kizsigereltük” – új agrársztori a magyar tőzsdén

2022.november

A hazai élelmiszer-fogyasztási szokásokról, az agráriumról, valamint az általa vezetett, hamarosan tőzsdére lépő Civita Groupról is beszélt Vaszkó Gábor vezérigazgató az Alapvetés podcast legfrissebb adásában.

Főbb információk a CIVITA Cégcsoportról

A Civita Group 30 éve működteti Közép-Európa egyik legnagyobb kukoricamalmát Magyarországon, Debrecen mellett. Az egészségtudatos és free from élelmiszereket gyártó Civita Group elkötelezett a fenntartható jövőért, mind a gyártási folyamatok, mind a termékfejlesztés tekintetében. A CIVITA sikerének kulcsa a folytonos innováció és megújulási képesség, a piaci igényekre adott hatékony és gyors válasz. A CIVITA Magyarországon egyedülállóan rendelkezik a kukorica alapú termékek diverzifikált palettájával.

A Civita Group által kifejlesztett technológiának köszönhetően allergén és adalék mentesen készülnek el a CIVITA által gyártott termékek. Így az elkészült termékek nem tartalmaznak sem tojást, sem glutént, sem laktózt, nincsenek ízfokozó szerek, csak és kizárólag a tápláló, rostban kiemelkedően gazdag kukorica.

A Civita Group stratégiája, hogy a kukoricamalom kibocsátásának minél nagyobb hányadát fordítsa saját gyártású, magasabb minőségű késztermékek gyártására. A termékfejlesztésük középpontjában a magasabb hozzáadott értékű termékek kialakítása és azok eladási mennyiségének folyamatos növelése áll. A 2022-ben a Társaság árbevétele közel 30%-os növekedés után meghaladta az 5 milliárd forintot, amelyen belül az export teljesítmény 64%-al növekedett és megközelítette a teljes értékesítés 50%-t. Az olaj és a tészta termékcsaládok értékesítésének 40%-os növekedése tette lehetővé, hogy a Társaság EBITDA mutatója a 2021-es 314 millió forintról 727 millió forintra növekedjen.

Várakozásunk szerint a Társaság árbevétel és eredmény növekedése fennmarad, hiszen 2023. március 17-én került átadásra az új hosszú tészta gyártósor is, melynek segítségével immár a teljes tészta szortimentet kínálja elsősorban élelmiszerláncokból álló partnerei részére saját márkás gyártóként, illetve CIVITA márkanév alatt.

A CIVITA Group mindig is törekedett arra, hogy a beszerzési, feldolgozási és gyártási tevékenysége során a lehető legkisebb legyen az ökológiai lábnyoma. Céljuk, hogy 3 éven belül a gyártáshoz szükséges energiát 100%-ban megújuló energiaforrásból állítsák elő.

Civita Group – Monostorpályi – Gluténmentes tésztaüzem bemutató

Jegyzéssel kapcsolatos kérdések

Kik jegyezhetnek részvényt?

Mind intézményi befektetők, mind lakossági befektetők igényelhetnek részvényeket. 

Ön akkor vehet részt a lakossági részvényjegyzésben, ha

 • cselekvőképes természetes személy vagy gazdálkodó szervezet (belföldi és külföldi egyaránt), és
 • rendelkezik az UniCredit Banknál vagy az MBH Banknál értékpapírszámlával.

A Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság által kezelt MFB Vállalati Beruházási és Tranzakciós Magántőkealap ( „MFB VBTMA”) már előzetes kötelezettségvállalást tett, hogy az újonnan kibocsátandó részvényekre 100.000.000-500.000.000 forint közötti kibocsátási értékben ajánlatot tesz.

Hogyan jegyezhet részvényt?

Az intézményi értékesítést az UniCredit Bank szervezi meg és folytatja le könyvépítéses (bookbuilding) eljárás keretében.

lakossági részvényjegyzésben részt vevő befektetőknek Jegyzési Nyilatkozat kell leadniuk. Ilyen nyilatkozat kizárólag azoktól a részvényigénylőktől fogadható el, akiknek van az UniCredit Banknál vagy a MBH Banknál vezetett értékpapírszámlája.

Hol jegyezhet részvényt?

Az UniCredit Bank mint Vezető Forgalmazó kijelölt bankfiókjaiban:

 • Budapest, Szabadság téri fiók 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6. (UniCredit Bank székház) H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P: 8.00-15.00
 • Debreceni fiók 4024 Debrecen, Kossuth Lajos u. 25-27. H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P:8.00-15.00
 • Győri fiók 9021 Győr, Árpád út 45. H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P: 8.00-15.00
 • Kecskeméti fiók 6000 Kecskemét, Kisfaludy u. 8. H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P: 8.00-15.00
 • Miskolci fiók 3530 Miskolc, Hunyadi u. 3. H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P: 8.00-15.00
 • Nyíregyházi fiók 4400 Nyíregyháza, Dózsa György út 1-3. H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00;P: 8.00-15.00
 • Pécsi fiók 7621 Pécs, Rákóczi út 58. (Árkád Üzletház) H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P:8.00-15.00
 • Szegedi fiók 6722 Szeged, Kossuth Lajos sugárút 18-20. H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P:8.00-15.00
 • Székesfehérvári fiók 8000 Székesfehérvár, Budai út 1. H.8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P:8.00-15.00
 • Szombathelyi fiók 9700 Szombathely, Kőszegi u. 30-32. H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P:8.00-15.00
 • Veszprémi fiók 8200 Veszprém, Ady E. u.1. H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P: 8.00-15.00
 • Zalaegerszegi fiók 8900 Zalaegerszeg, Kovács Károly tér 1/a H:8.00-17.00; K-Cs: 8.00-16.00; P: 8.00-15.00

Az MBH Bank mint Társforgalmazó kijelölt bankfiókjaiban:

 • 1023 Budapest II. Lajos u. 30.
 • 1024 Budapest Széna tér 4
 • 1026 Budapest II. Pázsit u. 2.
 • 1055 Budapest V. Lipótváros, Kossuth tér 10.
 • 1056 Budapest Váci utca 38
 • 1082 Budapest Üllői út 48.
 • 1106 Budapest Örs Vezér tere 25
 • 1113 Budapest Villányi út 20.
 • 1124 Budapest Csörsz utca 41. 6. emelet
 • 1132 Budapest Váci út 20.
 • 1138 Budapest XIII. Váci u. 193.
 • 1161 Budapest XVI. Rákosi út 128.
 • 1173 Budapest XVII. Pesti út 159-163.
 • 1184 Budapest XVIII. Üllői út 396.
 • 2100 Gödöllő Kossuth út 13.
 • 2310 Szigetszentmiklós Losonczi u. 1.
 • 2370 Dabas Falu Tamás u. 4.
 • 2400 Dunaújváros Dózsa Gy. út 4/b
 • 2600 Vác Köztársaság u. 10.
 • 3200 Gyöngyös Fő tér 19.
 • 3300 Eger Érsek utca 6
 • 3527 Miskolc Ady Endre u. 16.
 • 3530 Miskolc Széchenyi u. 46.
 • 3530 Miskolc Széchenyi u. 18.
 • 4024 Debrecen Vár u. 6/a
 • 4024 Debrecen Vár utca 6/C
 • 4400 Nyíregyháza Szarvas utca 11
 • 5000 Szolnok Baross utca 10-12
 • 5000 Szolnok Hősök tere 1.
 • 5600 Békéscsaba Hunyadi tér 10.
 • 6000 Kecskemét Katona József tér 1
 • 6000 Kecskemét Nagykőrösi utca 2.
 • 6720 Szeged Kölcsey utca 8
 • 6720 Szeged Széchenyi tér 3.
 • 7400 Kaposvár Fő u. 3.
 • 7621 Pécs Rákóczi út 60.
 • 7634 Pécs Páfrány utca 2/A
 • 8000 Székesfehérvár Bástya u. 10.
 • 8000 Székesfehérvár Zichy liget 12
 • 8200 Veszprém Cserhát ltp.7.
 • 8800 Nagykanizsa Erzsébet tér 8
 • 8900 Zalaegerszeg Kossuth u. 2.
 • 9021 Győr Bajcsy Zs. U. 36.
 • 9021 Győr Bécsi kapu tér 12.
 • 9021 Győr Árpád út 23./a.
 • 9700 Szombathely Petőfi S.u.16.
Mekkora értékben bocsát ki részvényeket a Civita Group?

A Civita Group a lakossági és intézményi részvényértékesítés keretében összesen 2 milliárd forint tőkét tervez bevonni. Túljegyzés esetén, a Civita Group döntése alapján, a bevont tőke nagysága elérheti a 2,4 milliárd forintot.

Milyen áron jegyezhet a Civita Group újonnan kibocsátandó részvényéből a lakossági értékesítés keretein belül?

A lakossági befektetők az Civita Group újonnan kibocsátandó részvényeire 850 forint/részvény áron tehetnek jegyzési ajánlatot, amennyiben a jegyezni kívánt részvények ellenértéke rendelkezésre áll a számlájukon, érvényes Jegyzési nyilatkozat leadásával.

A részvényekhez a befektetők a könyvépítési eljárás során kialakult Kibocsátási áron juthat hozzá, amely az intézményi befektetők által adott és a Kibocsátó által elfogadott legalacsonyabb ár. Az intézményi befektetők 650-850 Forint közötti ársávban tehenek Részvényigénylési nyilatkozatot. Amennyiben a Kibocsátási ár alacsonyabb a 850 forintos jegyzési árnál, a különbözetet a Forgalmazók haladéktalanul, de legkésőbb a jegyzést lezárása után öt napon belül visszautalják a befektetők részére.

A Kibocsátó és a Vezető Forgalmazó a Kibocsátási árat 2023. június 16. 16:00 óráig közzéteszi:

Kik határozzák meg a Kibocsátási árat?

Az intézményi befektetők könyvépítési eljárás keretében adott ajánlatait figyelembe véve a Civita Group és az UniCredit Bank együttesen határozzák meg a Kibocsátási árat, a 650-850 forintos ársávon belül. Minden befektető ugyanazon a Kibocsátási áron jut részvényhez.

Mi történik, ha a Kibocsátási ár kevesebb, mint a maximum ár, melyen a lakossági befektetők jegyezhetnek?

A maximum ár és a Kibocsátási ár különbözetének, valamint a kiosztásra kerülő részvények darabszámának szorzatával megegyező teljes összeg visszavezetésre kerül a lakossági befektető forgalmazónál vezetett számlájára a lezárást követő öt napon belül.

Mikor és hol értesülhet a jegyzési igények kielégítésének mértékéről és a végleges Kibocsátási árról?

Az ajánlattétel eredményéről és az elszámolásról az adott Forgalmazó az ügyfélszámla vagy értékpapír számla szerződésben jelölt módon értesíti a befektetőket. Ezen felül a Kibocsátó valamennyi értesítése a nyilvános tájékoztatás előírásainak megfelelően megjelenik:

Melyek a jegyzési igények kielégítésének feltételei a lakossági értékesítés során?

Amennyiben a lakossági értékesítés során több, mint 2 milliárd forint értékű újonnan kibocsátandó részvényre adtak le részvényigénylést a befektetők, akkor először a túljegyzés elfogadásáról dönt legfeljebb 2,4 milliárd forintig a Civita Group, majd allokálásra a kártyaleosztás szabályai szerint kerül sor kizárólag az intézményi befektetőknek nem minősülő befektetők között, azaz minden leosztási körben minden befektető számára egy-egy részvény kerül leosztásra. A leosztási kör a jegyzési nyilatkozatban szereplő darabszám alapul vételével történik, vagyis a legtöbb darab részvényre igényt tartó lakossági befektetőtől indul az osztás csökkenő darabszám szerinti sorrendben. Azonos darabszámú igény esetén, a névsor szerint előbb álló kapja az osztásban soron következő részvényt.

Amennyiben a lakossági értékesítés során kevesebb, mint 2 milliárd forint értékű újonnan kibocsátandó részvényre adtak le részvényigénylést a befektetők, akkor az UniCredit Bank és a Civita Group közösen az intézményi befektetők által érvényesen leadott jegyzési igények darabszáma és a beérkezett ajánlati árak alapján meghatározza, hogy melyik az a legalacsonyabb árszint 650-850 forint ársávon belül, amelyen elfogad intézményi befektetőktől jegyzést és a tőkeemelést le kívánja bonyolítani. A kiválasztott ár lesz a kibocsátási ár, amely egyenlő vagy kisebb 850 forintnál. Amennyiben a kibocsátási ár kevesebb, mint 850 forint, akkor a lakossági befektetők is ezen az áron jutnak részvényekhez és a befizetett különbözetet a Forgalmazók visszautalják részükre.

Ebben az esetben a kibocsátási árnál magasabb ajánlati árakon beadott intézményi ajánlatok teljesülnek, de azokat megelőzik a lakossági befektetők. Tehát a lakossági igények kielégítése után juthatnak csak részvényekhez az intézményi befektetők. A kibocsátási árszinten beadott intézményi igények között már a kártyaleosztás szabályai szerint kerülnek allokálásra a maradék részvények. A leosztás a legnagyobb kibocsátási értéket megfizetni vállalt intézményi befektetőtől indul csökkenő sorrendben. Azonos kibocsátási értéket megfizetni vállalt intézményi befektetők esetén, a névsor szerint előbb álló kapja az osztásban soron következő részvényt.

A részvények kiosztásakor az UniCredit Bank és a Civita Group figyelembe veszi az MFB VBTMA jegyzését a rá vonatkozó szabályok szerint és előfordulhat, hogy az MFB VBTMA nem jut részvényhez.

Mikor kezdhetik meg a kereskedést az új tulajdonosok az új részvényekkel?

A Civita Group új részvényeivel minden részvénytulajdonos egy időben, az első kereskedési naptól kezdheti meg a kereskedést. E napot a Civita Group kérelmére a Budapesti Értéktőzsde jelöli ki, az értékesítés sikeres lezárását követően. A Civita Group új részvényeivel való tőzsdei kereskedés megkezdésére előreláthatólag a jegyzési időszak lezárását követő 2-3 héten belül kerül sor.

Hol találja meg a tájékoztatót és a tájékoztató anyagokat, hogy megfelelően megalapozott befektetési döntést hozhasson?

A részvényjegyzés részletes feltételei és a befektetési döntés meghozatalához szükséges további információk a Civita Group által készített és az MNB által jóváhagyott Tájékoztatóban és annak 1. számú kiegészítésében részletesen megismerhetőek. Ezen felül tájékozódjon a Civita Groupot részletesen bemutató Befektetői prezentációból.

A Tájékoztató és a Tájékoztató 1. számú kiegészítése elérhetők:

Felhívjuk a befektetők szíves figyelmét, hogy a befektetési döntésük meghozatala előtt olvassák el a Tájékoztatót és a Tájékoztató 1.számú Kiegészítését, hogy teljes mértékben megértsék befektetési döntésük potenciális kockázatait és előnyeit.

Továbbá felhívjuk a tisztelt befektetők szíves figyelmét, hogy a Tájékoztató és annak 1. számú kiegészítése a Tájékoztató jóváhagyó határozatának keltétől számítottan 12 hónapig érvényes, 2024. május 15. napjáig. A Tájékoztató érvényességének lejárata után már nem áll fenn a Kibocsátónak az a kötelezettsége, miszerint jelentős új tényezők, lényeges hibák vagy lényeges pontatlanságok esetén a Tájékoztatóhoz kiegészítést kell fűznie.

A szociális hozzájárulási adófizetést érintő, 2023. május 31-én meghozott 205/2023. (V. 31.) Kormányrendelet hatálya alá tartoznak-e az újonnan kibocsátandó részvények?

A szociális hozzájárulási adóról szóló 2018. évi LII. törvény veszélyhelyzet ideje alatt történő eltérő alkalmazásáról szóló 205/2023. (V. 31.) Kormányrendelet bevezette, hogy a természetes személyt szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettség terheli a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban: Szja tv.) 65. §-a szerinti kamatjövedelmének – az ingatlanalap befektetési jegyéből származó kamatjövedelem kivételével – a kamatjövedelmet terhelő személyi jövedelemadó alapjaként figyelembe vett összege után.

Az Szja tv. 65.§-a a kamatjövedelmeket definiálja, amelynek körébe tartoznak a nyilvánosan forgalomba hozott és forgalmazott hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok (kötvények), kollektív befektetési értékpapírok kamatai, hozamai, azonban a nyilvánosan forgalomba hozott, tulajdonviszonyt megtestesítő értékpapírok, így például a részvények nem esnek a hatálya alá. Ebből következően a Kormány 2023. május 31-én meghozott fenti rendelete alapján fizetendő szociális hozzájárulási adó nem vonatkozik a részvények hozamaira, így a Civita Group Nyrt. újonnan kibocsátandó, 2023. június 1-15. között jegyezhető részvényei nem esnek a Kormányrendelet hatálya alá.

A fentiek a kibocsátó jogértelmezését tükrözik és nem minősülnek adótanácsnak vagy befektetési tanácsnak. A részvényekbe történő befektetés előtt javasoljuk, hogy minden befektető konzultáljon saját tanácsadóival a befektetés adóügyi kezelését illetően.